Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Vojska Crne Gore učestvovala na svečanom otvaranju trećeg Prvenstva Crne Gore u padobranstvu

Objavljeno: 15.11.2009. 00:25 Autor: Naslovna strana
Vojska Crne Gore je danas učestvovala na ceremoniji svečanog otvaranja trećeg Prvenstva Crne Gore u padobranstvu na sportskom aerodromu "Špiro Mugoša" u Podgorici, koje su oragnizovali Vazduhoplovni savez Crne Gore i Ministarstvo odbrane. U prigodnom letačkom program, pored ostalih, Vojska se predstavila sa pet vazduhoplova.

Letački program je počeo zajedničkim dolaskom aviona G-4 Supergaleb i 4 helikoptera Gazelle u poretku strijela, a zatim je pojedinačno nastupio avion Supergaleb.

Za komandama mlaznog aviona bili su potpukovnik Zoran Katanić i major Dražen Vlahović koji su svojim letačkim umjećem zadivili mnogobrojnu publiku izvodeći najsloženije akrobatske elemente kao što su zvono, kovit, petlja, horizontalni i penjući valjci, leđni zaokret i drugo.

Nakon toga je grupa od 4 helikoptera, za čijim komandama su bili: vođa grupe - major Jančovski Vančo, lijevi pratilac potpukovnik Šahbaz Belhadin, desni pratilac major Malušić Dušan i repni pratilac potpukovnik Brtan Anđelko, prikazala vrhunsku osposobljenost u grupnom-akrobatskom letjenju, izvodeći složene elemente u porecima romb, strijela, kolona, stepenica, ogledalo itd.

Za svoj nastup i letačko umjeće piloti aviona i grupe helikoptera Vojske Crne Gore nagrađivani su aplauzima više hiljada posjetilaca na sportskom aerodromu u Podgorici.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?