Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar odbrane Boro Vučnić učestvovaće na sastanku ministara odbrane Američko-jadranske povelje (A5)

Objavljeno: 17.11.2009. 21:48 Autor: Naslovna strana
Ministar odbrane Boro Vučinić učestvovaće na sastanku ministara odbrane zemalja članica Američko-jadranske povelje, koji se održava u Sarajevu od 17. i 18. novembra 2009. godine.

Na ovogodišnjem sastanku predviđene su dvije sesije u kojima će učestvovati svi ministri, a to su: Regionalna saradnja i Evroatlantske integracije.

Američko-jadransku povelju potpisali su ministri inostranih poslova SAD, Hrvatske, Makedonije i Albanije 2003. godine u Tirani. Cilj ove inicijative je jačanje regionalne saradnje, bezbjednosti i stabilnosti, kao preduslova za što brže uključivanje u evroatlantske integracije. Glavna područja saradnje su suzbijanje terorizma, prekograničnog kriminala, oružja za masovno uništenje, korupcije i trgovine drogom. Crna Gora i Bosna i Hercegovina primljene su u punopravno članstvo 4. decembra 2008. godine dok Srbija ima staus posmatrača.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?