Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održan redovni sastanak sa vojnim atašeima u Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 25.11.2009. 23:33 Autor: Naslovna strana
Redovni polugodišnji sastanak sa vojnim atašeima koji su akreditovani u Crnoj Gori održan je danas u Ministarstvu odbrane.

Pomoćnik ministra za politiku odbrane Draško Jovanović i politički direktor Ministarstva inostranih poslova Vesko Garčević predstavili su dostignuća Crne Gore na planu reforme sektora bezbjednosti i evroatlantskih integracija.

Takođe, ponovili su jasno opredjeljenje Crne Gore da postane članica NATO u što skorije vrijeme i doprinese ukupnoj regionalnoj stabilnosti i saradnji. Tokom diskusije, istaknuto je uvjerenje svih učesnika da je Crna Gora ostvarila očekivane rezultate za dobijanje statusa kandidata za članstvo, odnosno Akcioni plan za članstvo MAP.

Na sastanku je bilo riječi i o pripremama pripadnika Vojske Crne Gore za upućivanje u mirovnu misiju ISAF u Avganistanu, kao i o projektu razvoja Regionalnog centra za obuku pilota helikoptera u Vazduhoplovnoj bazi VCG.

Nakon sastanka, ambasadori država članica NATO i vojni atašei posjetili su Vazduhoplovnu bazu VCG u Golubovcima, gdje im je prikazana vojna vježba "Prisilno zaustavljanje konvoja zasjedom sa zahtjevom za evakuaciju i vazdušnu podršku" koju su realizovali pripadnici jedinice VCG za mirovne misije, kao i tehnički zbor naoružanja, vojne opreme i helikoptera.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?