Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Održana sjednica Upravnog odbora CARDS Projekta Reforma tržišta rada i razvoj radne snage

Objavljeno: 09.04.2008. 22:18 Autor: Naslovna strana
Juče je održana peta sjednica Upravnog odbora CARDS Projekta Reforma tržišta rada i razvoj radne snage koji finansira Evropska Unija, implementira britanska kompanija WYG International, a realizuje se od novembra 2007. do septembra 2008. godine. Sjednicom je predsjedavao ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja doc. dr Miodrag Radunović, a prisutni su bili predstavnici relevantnih institucija čija je djelatnost usko povezana sa tržištem rada i zapošljavanja i razvojem ljudskih resursa.

Na sjednici je iskazano zadovoljstvo napretkom na Projektu i uspješnoj saradnji u izradi nacrta Nacionalnog akcionog plana zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa za period 2008 - 2009. godine. Ovaj sofisticirani dokument reflektuje interese svih relevantnih institucija i, kao operativno-planski dokument za naredne dvije godine, predstavlja osnovu za sprovođenje aktivnosti na unapređenju funkcionisanja tržišta rada, zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa, kao i za planiranje alokacije budžetskih sredstava i apliciranje ka stranim donatorima.

U tom kontekstu, bilo je riječi o Nacrtu Strategije za cjeloživotno preduzetničko učenje od 2008 - 2013 godine, koji je usvojen i upućen Direkciji za razvoj malih i srednjih preduzeća u dalju proceduru. Prisutni su obaviješteni i da su u toku izrada Nacrta Nacionalnog akcionog plana za cjeloživotno preduzetničko učenje, kao i pripreme za sprovođenje dodatnih aktivnosti Pilot projekta za učenje o preduzetništvu u Beranama.

Vrlo važna komponenta Projekta su i obuke koje se sprovode na sjeveru Crne Gore, a koje su inicirane na osnovu preporuka iz Bijele knjige - dokumenta za informisanje i diskusiju o razvoju ljudskih resursa u Crnoj Gori do 2017. godine. Osnovni cilj tog projekta je razvoj znanja i kompetencija, kao i sposobnosti da se stečena znanja i kompetencije prenesu na druge.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?