Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKTNIH IDEJA ZA IZRADU APLIKACIJE ZA 8 RUNDU GRANTA GFATM

Objavljeno: 16.05.2008. 18:17 Autor: Naslovna strana
POZIV ZA PRIJAVU PROJEKTNIH IDEJA ZA IZRADU APLIKACIJE ZA 8 RUNDU GRANTA GFATM

Republičko Koordinirajuće tijelo za HIV/AIDS i tuberkulozu (RKT-CCM) je na sjednici od 14.04.2008.odlučilo da pristupi izradi aplikacije za R8 Globalnog fonda za borbu protiv AIDS-a, Tuberkoloze i Malarije (GFATM). Članovi Republičkog koordinirajućeg tijela su u skladu sa odlukom formirali radnu grupu koja će raditi na izradi samog projektnog dokumenta.

Više o GFATM-u i R8 mozete saznati na web-linku;
http://www.theglobalfund.org/en/apply/call8/

Uz pomoć GFATM- a trenutno se u Crnoj Gori sprovode dva projekta:
1. Podrška sprovodjenju strategije HIV/AIDS u CG
2. Podrska sprovodjenju Uspostavljanje i sprovodjenje visokokvalitetnog programa kontrole tuberkuloze u Crnoj Gori

Više o projektnim koji se sprovode u Crnoj Gori možetete naći na http://www2.undp.org.yu/montenegro/si/index.html

Ovogodisnja aplikacija, bi trebala da, po mogućnosti obuhvati problematiku i HIV/AIDS i TBC u Crnoj Gori odnosno da identifikuje mogućnosti za unapredjenje sprovodjenja oba programa

Proces izrade aplikacije podrazumijeva mogućnost da sve zainteresovane strane
(državne institucije, NVO-e, javna preduzeća, biznis sektor, univerzitet CG, i dr.) uzmu učesće u izradi samog projektnog dokumenta.

Republičko Koordinirajuće tijelo za HIV/AIDS i tuberkulozu poziva pravna lica, stručnu javnost i pojedince da od 16.05 do 30.05.2008 god. dostave Sekretarijatu Republičkog Koordinirajućeg tijela za HIV/AIDS i tuberkulozu na adresu aleksandra.marjanovic@ijz.mn.yu, koncepte potencijalnih projekata (projektnih ideja i inicijativa). Pristigla dokumentacija će se uzeti u obzir pri izradi same aplikacije.

Potrebno je naglasati da se dostavljanjem projektnih ideja ne stiče mogućnost raspodjele bilo kakvih sredstava, već se dostavljanje projektnih ideja smatra dijelom konsultativnog procesa za izradu GFATM aplikacije.

Projektna ideja bi po mogućnosti trebala da sadrži:
1. Kratak opis situacije/problema koji se želi riješiti;
2. Predložena rješenja i ciljeve koje treba ostvariti;
3. Predložene aktivnosti koje bi trebalo sprovesti i u kojem vremenskom roku;
4. Predloženi partneri koji bi trebali biti uključeni;
5. Procjena potrebnih finansijskih sredstava

Dostavljene projektne ideje ne bi trebale imati više od 4 kucane strane A4 formata.

Republičko Koordinirajuće tijelo za HIV/AIDS i tuberkulozu se unaprijed zahvaljuje svim učesnicima na dostavljenim projektnim idejama. Uvjereni smo da će ovakav pristup izradi aplikacije za sredstava GFATM, koji podrazumijeva najšire učešće svih zainteresovanih strana, doprinijeti njenom kvalitetu i na taj način pomoći da se obezbijede neophodna sredstva za nesmetano sprovodjenje navedenih strateških planova (za HIV/AIDS i tuberkulozu) u Crnoj Gori.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?