Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar doc. dr Miodrag Radunović primio šeficu kancelarije UNICEF u Podgorici g-đu Noalu Skinner

Objavljeno: 29.05.2008. 19:18 Autor: Naslovna strana
Ministar se zahvalio na doprinosu Kancelarije UNICEF u unaprjeđenju zaštite i promocije dječijih prava u Crnoj Gori, i istakao potrebu dalje saradnje ministarstva i UNICEF, posebno u pravcu primjene Nacionalnog plana akcije za djecu, usvojenog 2004. godine, kako bi se u našoj zemlji stvorio ambijent prilagodjen djeci i njihovim potrebama.

Šefica Kancelarije UNICEF u Podgorici je naglasila da će fokusirati svoje aktivnosti u budućem periodu na socijalnu inkluziju ugroženih kategorija djece i pružanje pomoći reformi institucija koje se bave zaštitom prava djece.

Na sastanku je istaknut značaj dostizanja međunarodnih standarda u zaštiti prava djeteta i izgradnje kapaciteta za nadgledanje tog procesa u našoj zemlji. Na tom pravcu, istaknut je značaj nacionalnog Savjeta za dječja prava. Prezentirani su prioriteti i plan saradnje u narednom periodu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?