Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović predvodi tripartitnu nacionalnu delegaciju Crne Gore na 97. Medjunarodnoj konferenciji rada u Ženevi

Objavljeno: 10.06.2008. 01:10 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović predvodi tripartitnu nacionalnu delegaciju Crne Gore na 97. Medjunarodnoj konferenciji rada u Ženevi, koju pored Vladinih delegata čine i delegati Unije poslodavaca Crne Gore i Saveza sindikata Crne Gore.

Na Konferenciji su razmatrani izvještaji predsjedavajućeg Upravnog tijela i generalnog direktora MOR-a i globalni izvještaj o primjeni Deklaracije o fundamentalnim principima i pravima iz rada, te promociji ruralnog zapošljavanja u cilju smanjenja siromaštva, povećanja produktivnosti, rasta zaposlenosti i razvoja, i jačanja kapaciteta MOR u pružanju pomoći državama - članicama na dostizanju postavljenih ciljeva u kontekstu globalizacije.

Ministar Radunović je imao izlaganje na plenarnom zasijedanju konferencije, u kojem je istakao zakonodavnu reformu u toj oblasti i projekte koji se sprovode u saradnji sa ekspertima Evropske unije, stavljajući naglasak na strateški dokument Nacrt Nacionalne strategije zapošljavanja i razvoj ljudskih resursa za period 2008-2011., koji će uskoro biti usvojen na Vladi. On je istakao da je Crna Gora ostavarila napredak u oblasti zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa kroz rast zaposlenosti, produktivnosti i kvaliteta rada i jačanje socijalne kohezije, čim se stvaraju uslovi za ostvarivanje ciljeva postavljenih u Lisabonskoj strategiji zapošljavanja.

Ministar Radunović je podsjetio delegate Konferencije da je Crna Gora, u okviru Bukureštanskog procesa, a u cilju promovisanja regionalne saradnje u oblasti politike zapošljavanja i socijalne politike, bila domaćin III Ministarske konferencije o zapošljavanju i socijalnoj politici u Jugoistočnoj Evropi, na kojoj su učesnici bili ministri zemalja jugoistočnog regiona i visoki predstavnici međunarodne zajednice.

Za sjutra je, osim rada koji se odvija u komitetima, planiran i niz bilaterelnih susreta sa ministrima iz zemalja regiona.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?