Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Prva nacionalna konferencija o preduzetničkom učenju u Crnoj Gori pod nazivom "OD IDEJE DO AKCIJE"

Objavljeno: 18.06.2008. 16:53 Autor: Naslovna strana
U sklopu CARDS Projekta "Reforma tržita rada i razvoj radne snage" Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, koji finansira Evropka unija (EU), a čijim sprovođenjem upravlja Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR), a u saradnji sa Opštinom Berane se organizuje "Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju".
Promocija preduzetničkog učenja na nacionalnom nivou doprinosi boljem razumijevanju njegove uloge i značaja za budućnost mladih ljudi i od velike je važnosti za kvalitetno sprovođenje tokom redovnog školovanja i kasnije. Počev od ove godine, u Crnoj Gori će se redovno organizovati Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju. Konferencija ima za cilj promociju preduzetničkog učenja, prezentovanje dostignića i razmjenu mišljenja o budućim prioritetima u razvoju ove oblasti.
U Opštini Berane je, tokom proteklih 12 mjeseci, sproveden niz aktivnosti na primjeni principa cjeloživotnog učenja u oblasti preduzetništva u skladu sa najnovijim dostignućima i preporukama Evropske unije. U implementaciji su učestvovali svi relevantni partneri na lokalnom nivou Opština, obrazovne i institucije za osposobljavanje i zapošljavanje, kompanije i institucije za podsticanje malog i srednjeg biznisa.
'Nacionalni primjer dobre prakse', kako je nazvan paket mjera sprovedenih u Beranama, izdvojio je ovu Opštinu kao primjer koji treba slijediti i primijeniti u cijeloj Crnoj Gori.

Prva Nacionalna konferencija o cjeloživotnom preduzetničkom učenju u Crnoj Gori "Od ideje do akcije" će biti održana u petak, 20. juna 2008. godine, sa početkom u 11:00 sati u Beranama, u Gimnaziji "Panto Mališić".
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?