Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Evropska Ministarska konferencija na temu Zdravstveni sistemi, zdravlje i bogatstvo

Objavljeno: 23.06.2008. 23:12 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja u kojoj su sekretar Ministarstva Smiljka Kotlica, pomoćnik direktora Fonda za zdravstveno osiguranje Mirjana Kojičić, savjetnik u sektoru za zdravstvenu zaštitu Nina Milović i PR Ministarstva Lorena Vlahović, boraviće od 25 - 27 juna 2008. godine na Ministarskoj konferenciji u Talinu, Estonija.

Na konferenciji će biti usvojena Povelja o zdravstvenim sistemima, u kojoj će biti sadržano uputstvo i strateški okvir za jačanje zdravstvenih sistema u Evropskom regionu.

Povelja će obavezati članove evropskog regiona Svjetske zdravstvene organizacije i partnere, da unapređuju zdravlje ljudi jačanjem zdravstvenog sistema i priznavanjem socijalne, kulturne i ekonomske raznovrsnosti unutar SZO.

Konferenciji će prisustvovati ministri zdravlja iz 53 zemlje - članice evropskog regiona Svjetske zdravstvene organizacije, te ministri finansija i ekonomije i međunarodni eksperti za zdravstvene sisteme i posmatrači.

Konferencijom će biti obuhvaćene sljedeće teme:
-Pružanje zdravstvenih usluga pojedincima i cjelokupnom stanovništvu
-Finansiranje zdravstvenih sistema
-Stvaranje resursa
-Učešće u upravljanju


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?