Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar Radunović primio stalnog predstavnika UNDP i koordinatora sistema UN u Crnoj Gori Aleksandra Avanesova

Objavljeno: 31.07.2008. 00:13 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović primio je danas novoimenovanog stalnog predstavnika UNDP i koordinatora sistema UN u Crnoj Gori Aleksandra Avanesova.

Ministar Radunović je informisao gospodina Avanesova o realizaciji programskih aktivnosti Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, kao i rezultatima dosadašnje saradnje sa UNDP-em, koju je ocijenio uspješnom. On je inicirao nastavak te saradnje, posebno na projektima Globalnog Fonda u oblastima HIV/AIDS i tuberkuloze, s obzirom da predstoji aplikacija Crne Gore za sredstva kod Globalnog Fonda za 9 rundu, kao i za aktivnosti UNAIDS-a.

Polazeći od Milenijumskih razvojnih ciljeva Ujedinjenih nacija, među kojima je borba protiv HIV/AIDS-a, malarije, tuberkuloze i drugih bolesti dobila odgovarajuće mjesto, Nacionalno koordinaciono tijelo razvilo je petogodišnje programe za HIV/AIDS i tuberkulozu, koje finansira Globalni fond za borbu protiv tih bolesti (GFATM). UNDP, kao glavni primalac sredstava, odgovoran je i za implementaciju programa, čiji je cilj smanjenje broja novih slučajeva, transmisije i smanjenje stope smrtnosti od tih bolesti.

Ministar Radunović je, takođe, obavijestio gosta da je u toku realizacija projekta, kao dio regionalnog projekta Unapređenje institucionalnih kapaciteta, na centralnom i lokalnom nivou, za smanjenje socijalne ugroženosti Romske populacije na zapadnom Balkanu, čiji je cilj smanjenje siromaštva te populacije radi njihove održive socijalne inkluzije, boljih prilika za zapošljavanje i razvojnih mogućnosti. Projekat se realizuje u opštinama Bar, Berane i Nikšić.

Sagovornici su konstatovali važnost realizacije navedenih projekata i potrebu utvrdjivanja prioritetnih aktivnosti za naredni period.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?