Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Nacionalna konferencija o politici zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa

Objavljeno: 11.09.2008. 19:04 Autor: Naslovna strana
Najava: Nacionalna konferencija o politici zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa

U okviru CARDS projekta "Reforma tržišta rada i razvoj radne snage" Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, koji finansira EU, organizuje se Nacionalna konferencija o politici zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa.

Svrha Konferencije je informisanje javnosti o Strategiji zapošljavanja i razvoja ljudskih resursa za period 2007-2011 i Nacionalnom akcionom planu zapošljavanja 2008-2009 i njihovoj važnosti za Crnu Goru. Strategija i Akcioni plan prate smjernice Evropske unije i čine integralni dio šireg paketa strukturnih instrumenata namijenjenih ekonomskom i socijalnom razvoju Crne Gore. U Akcionom planu za 2008-2009. godinu razrađene su aktivnosti kako bi se dostigli ciljevi dugoročne Strategije. Vlada Crne Gore je usvojila oba dokumenta početkom avgusta 2008. godine.

Ova dva dokumenta su završena uz tehničku podršku Tima CARDS Projekta I smatraju se najvažnijim doprinosom Projekta, koji se implementira od novembra 2006. godine do septembra 2008. godine.
Ostali rezultati doprinosa su: 1) novi upitnik i metodologija Ankete o radnoj snazi, u skladu sa standardima EUROSTAT-a, 2) Strategija cjeloživotnog preduzetničkog učenja i Akcioni plan, koje je Vlada usvojila u julu 2008. godine, 3) sveobuhvatni dokument za diskusiju o razvoju ljudskih resursa u Crnoj Gori do 2017. godine i 4) obuke o učenju usmjerenom na učenika, koje su organizovane u srednjim školama na sjeveru Crne Gore.


Konferenciju će otvoriti ministar Radunović a govoriće ministar Škuletić, g. Rainer Freund šef EAR, g-dja Leni van der Meer vodja CARDS Projekta i g. Nikola Bertolini član delegacije Evropske komisije.

Konferencija će se održati u petak, 12. septembra 2008. godine u Hotelu 'Podgorica' sa početkom u 10,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?