Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović prisustvuje 58. zasijedanju Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu u Tbilisiju

Objavljeno: 15.09.2008. 17:18 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, koju predvodi ministar dr Miodrag Radunović, boravi od 15 - 17. septembra 2008. godine u Tbilisiju, gdje prisustvuje 58. zasijedanju Regionalnog komiteta Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu.

Na konferenciji će biti izabrani novi članovi Izvršnog odbora i Regionalnog komiteta SZO. Glavne teme zasijedanja, pored toga, biće pitanja koja se tiču rezolucija i odluka Svjetske zdravstvene organizacije i Izvršnog odbora, a biće riječi i o upravljanju zdravstvenim sistemima u Evropskoj regiji.

Učesnici Konferencije će biti upoznati sa obavezama preuzetim Poveljom, koja je usvojena u junu 2008. u Talinu, na Evropskoj Ministarskoj konferenciji o zdravstvenim sistemima, a koju su potpisale članice Svjetske zdravstvene organizacije. Ta Povelja je obavezala članice evropskog regiona Svjetske zdravstvene organizacije i partnere, da unapređuju zdravlje ljudi jačanjem zdravstvenog sistema i priznavanjem socijalne, kulturne i ekonomske raznovrsnosti unutar SZO.

Regionalni odbor će, takođe, raspravljati o zdravstvenim strategijama i imunizaciji kod adolescenata i djece, sprječavanju i kontroli neprenosivih bolesti, uključujući i prevenciju povreda i problema koje se tiču neumjerenog konzumiranja alkohola.

Ministar Radunović će se sresti sa generalnim direktorom Svjetske zdravstvene organizacije dr Margaret Čan, regionalnim direktorom kancelarije za Evropu dr Markom Danzonom i zamjenikom regionalnog direktora dr Natom Menabde.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?