Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpisana Sofijska Deklaracija o inspekciji rada

Objavljeno: 01.10.2008. 22:25 Autor: Naslovna strana
Na prvoj regionalnoj konferenciji inspekcija rada za Jugoistočnu Evropu, Azerbejdžan i Ukrajinu, koja je održana u Sofiji, potpisana je Deklaracija o inspekciji rada.

Sofijsku deklaraciju je 27. septembra ove godine, u ime Crne Gore, potpisala glavni inspektor rada Anka Stojković, po ovlašćenju ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja.
Potpisivanju deklaracije predhodio je postupak usaglašavanja teksta, tokom kojeg su predstavnici Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja dali značajan doprinos.

U ime Međunarodne asocijacije inspekcija rada, sa sjedištem u Australiji, Deklaraciju su potpisali predsjednik te Asocijacije Mišel Paterson i predsjednik ILO odsijeka za inspekciju rada Keniši Hirosi iz Ženeve.

Potpisivanje ove Deklaracije za inspekciju rada Crne Gore predstavlja ulazak u svjetsku asocijaciju inspekcije rada IALI. Ta deklaracija doprinosi razvoju regionalne saradnje u Jugoistočnoj Evropi, Azerbejdžanu i Ukrajini.

Dogovoreno je da se regionalne konferencije inspekcije rada održavaju jednom godišnje u drugoj državi, po principu rotacije. Za sledeću godinu planirano je da Srbija bude domaćin ove konferencije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?