Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja Crne Gore

Objavljeno: 01.10.2008. 21:24 Autor: Naslovna strana
Tokom posjete ministra za rad i socijalnu politiku Republike Makedonije Ministarstvu zdravlja, rada i socijalnog staranja Crne Gore 18. 05. 2007.godine iskazan je interes za zaključivanje novog Sporazuma o socijalnom osiguranju između dvije države Makedonska strana je predložila da naša strana dostavi nacrt teksta Sporazuma.

Imajući u vidu značaj rješavanja pitanja iz oblasti socijalnog osiguranja, kao i činjenicu da zaključivanje novog Sporazuma ima za cilj proširivanje i jačanje saradnje između dvije države, crnogorska strana je pripremila nacrt teksta Sporazuma o socijalnom osiguranju, koji je Vlada Crne Gore usvojila na sjednici održanoj 03. 04. 2008. godine kao osnov za vođenje pregovora delegacije Crne Gore i delegacije Makedonije.

Pregovori su održani u periodu od 16. 19. septembra 2008. godine u Skoplju.

Tokom pregovora, usaglašen je i parafiran tekst Sporazuma o socijalnom osiguranju između dvije države.

Dogovoreno je da se drugi krug pregovora u vezi usaglašavanja Administrativnog sporazuma za sprovođenje Sporazuma o socijalnom osiguranju između dvije države održi, u što skorije vrijeme, u Crnoj Gori.
Pregovori su protekli u kostruktivnoj atmosferi uz međusobno uvažavanje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?