Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar Miodrag Radunović se susreo sa ministrom zdravlja Federacije BiH Safetom Omerovićem

Objavljeno: 28.10.2008. 22:11 Autor: Naslovna strana
Delegacija Vlade Crne Gore koju predvodi ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović, tokom dvodnevne službene posjete Sarajevu razgovarala je danas sa federalnim ministarom zdravlja Safetom Omerovićem.

Na sastanku su razmotrene mogućnosti međudržavne saradnje u oblasti zdravstva, saradnji ministarstava i zdravstvenih ustanova Federacije BiH i Crne Gore, reformi primarne zdravstvene zaštite, te zakonskom uređenju zdravstvenih sistema Crne Gore i FBiH.

Zaključeno je da treba intenzivirati susrete na nivou ekspertnih grupa, kako bi se kroz razmjenu iskustava produbila saradnja u oblasti zdravstva, a pomenuta je i mogućnost zaključivanja memoranduma o saradnji u toj oblasti.

Članovi delegacije Vlade Crne Gore, zajedno sa ministrom Omerovićem, posjetili su Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje su razgovorali sa generalnim direktorom prof. dr. Farisom Gavrankapetanovićem i njegovim saradnicima i obišli Institute za radiologiju, odnosno onkologiju.

Delegacija Vlade Crne Gore sjutra će posjetiti Tuzlu, gdje će se sastati sa načelnikom opštine Jasminom Imamovićem i obići UKC Tuzla i Centar za srce BH.

PR služba
Ministarstva zdravlja, rada
i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?