Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović primio u oproštajnu posjetu šefa Kancelarije Evropske agencije u Crnoj Gori Rajnera Frojnda

Objavljeno: 07.11.2008. 23:07 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja dr Miodrag Radunović primio je danas, u oproštajnu posjetu, šefa kancelarije Evropske agencije za rekonstrukciju u Crnoj Gori Rajnera Frojnda.

Razgovori su bili posvećeni razmatranju projekata koje je u dosadašnjem periodu podržala Evropska agencija za rekonstrukciju. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i realizacijom projekata u oblasti socijalne i dječije zaštite, kao što su reforma sistema socijalne i dječije zaštite, podrška učešću civilnog društva u novom sistemu socijalne zaštite starih lica, te projekat posvećen punoj integraciji osoba sa invaliditetom. Riječ je o projektima su usaglašeni sa Strategijom razvoja i redukcijom siromaštva u Crnoj Gori.

Ministar Radunović je posebno naglasio važnost projekta Reforma tržišta rada i razvoj radne snage, koji je Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja realizovalo u saradnji sa Ministarstvom prosvete i nauke, Zavodom za zapošljavanje, Evropskom agencijom za rekonstrukciju i Evropskom fondacijom za obuku (ETF). On je rekao da efekti tog projekta treba da se valorizuju kroz povećanje cjelokupnog kreativnog kadrovskog potencijala u Crnoj Gori.

Sagovornici su, takođe, istakli i važnost izgradnje objekta za hemodijalizu u JZU Opšta bolnica Pljevlja, koji je finansiran od strane Evropske agencije za rekonstrukciju, čime je objekat površine 220 m² prilagodjen potrebama osoba sa invaliditetom.

PR služba
Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?