Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović prisustvovaće na Euro mediteranskoj ministarskoj konferenciji o zdravlju u Egiptu

Objavljeno: 14.11.2008. 20:40 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović prisustvovaće 16. i 17. novembra na drugoj Euro mediteranskoj ministarskoj konferenciji o zdravlju, koja se održava u Egiptu pod egipatskim i francuskim predsjedništvom u Barcelonskom procesu - Unije za Mediteran, a u organizaciji Ministarstva zdravlja i stanovništva Egipta, Ministarstva zdravlja, mladih, sporta i asocijacija Francuske i Evropske Komisije.

Cilj Konferencije je unapređenje međunarodne saradnje i razvijanje udruženih radnih programa, kao i jačanje zdravstvenih sistema i osiguravanje efikasnog kolektivnog odgovora na zajedničke zdravstvene izazove u Euro-Mediteranskoj regiji. Jedan od ciljeva Konferencije je i jačanje i integracija zdravstvenih sistema u Euro- Mediteranskom regionu, sa posebnim naglaskom na uključivanje preventive u politiku javnog zdravlja. Konferencija će posebnu pažnju posvetiti nezaraznim bolestima, kao i njihovom porastu u Južnim Mediteranskim zdravstvenim sistemima.

Prva konferencija je održana u Montpeljeu, Francuskoj, decembra 1999, gdje su se Euro-Mediteranski partneri, između ostalog, sporazumjeli da promocija javnog zdravlja predstavlja prioritet u razvoju Euro-Mediteranskog regiona.


PR služba
Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?