Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Konferencija Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope u Bečićima

Objavljeno: 25.11.2008. 00:57 Autor: Naslovna strana
Regionalna kancelarija Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, Savjet Evrope i Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja organizuju u Bečićima, od 26. do 28. novembra 2008. godine, XX sastanak Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope.

Na konferenciji će biti razmatrana pitanja od regionalnog značaja i budućnost regionalnog rukovođenja (status Memoranduma o razmijevanju o budućnosti regionalne saradnje u javnom zdravstvu, regionalnog Sekretarijata Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope i regionalnih zdravstvenih razvojnih centara). Na sastanku će takođe biti riječi o jačanju upravljanja i upravljačkoj ulozi zdravstvenih organa u prevenciji i kontroli neprenosivih bolesti u Jugoistočnoj Evropi, što je proizašlo sa Ministarske konferencije o zdravstvnim sistemima u Tallinu, juna 2008. i Ministarske konferencije o jačanju zdravstvenih sistema u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Moldaviji 7. novembra 2008. Na konferenciji će biti razmotrene i dvije Ministarske deklaracije (mentalno zdravlje i implementacija međunarodnih zdravstvenih procesa).

Konferencija će se održati u Hotelu Splendid, a otvaranje je zakazano u srijedu 26. novembra u 09,00 sati. Ceremonija otvaranja konferencije je otvorena za novinare, a istog dana u 10,45 sati biće održana press konferencija.

Akreditacije za novinare i snimatelje treba izvršiti kod PR službe Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja 25. novembra od 9,30 do 17 sati, na tel. 482-489.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?