Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Seminar o Revidiranoj evropskoj socijalnoj povelji

Objavljeno: 26.11.2008. 18:52 Autor: Naslovna strana
U Podgorici će se 27. novembra, u organizaciji Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja a pod pokroviteljstvom Savjeta Evrope - Sekretarijata za Evropsku socijalnu povelju i Revidiranu evropsku socijalnu povelju, održati seminar o Revidiranoj evropskoj socijalnoj povelji.

Seminar se organizuje u okviru Trećeg Akcionog plana, s ciljem da pruži pomoć Crnoj Gori na polju garantovanja socijalnih prava kroz širu primjenu Evropske socijalne povelje. Naročito je ciljan na jačanje socijalnog dijaloga sa državama članicama i porast svijesti o značaju Povelje, kako bi se obezbijedila što brža ratifikacija instrumenta i širenje znanja među relevantnim nacionalnim akterima.

Učesnici seminara su predstavnici nadležnih ministarstava, Socijalnog savjeta, socijalnih partnera, Državnog tužioca, Ustavnog i Vrhovnog suda, kao i eksperti Savjeta Evrope.

Akcionim planom za saradnju Crne Gore sa Savjetom Evrope koji je Vlada usvojila u januaru 2008. godine, rok za ratifikaciju tog instrumenta je 2008 - 2010. godina.

Seminar će se održati u Hotelu Podgorica, sa početkom u 9,00 sati.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?