Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Počeo XX sastanak Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope

Objavljeno: 26.11.2008. 22:29 Autor: Naslovna strana
Danas je, u organizaciji Reginalne kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu, Savjeta Evrope i Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, počeo Dvadeseti sastanak Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope u Hotelu Splendid, koji će trajati tri dana.

Na sastanku će biti razmatrana pitanja od regionalnog značaja i budućnost regionalnog rukovođenja (status Memoranduma o razmijevanju o budućnosti regionalne saradnje u javnom zdravstvu, regionalnog Sekretarijata Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope i regionalnih zdravstvenih razvojnih centara).

Pored toga, biće riječi i o jačanju upravljanja i upravljačkoj ulozi zdravstvenih organa u prevenciji i kontroli neprenosivih bolesti u Jugoistočnoj Evropi, što je proizašlo sa Ministarske konferencije o zdravstvnim sistemima u Tallinu, juna 2008. i Ministarske konferencije o jačanju zdravstvenih sistema u Jugoistočnoj Evropi, koja je održana u Moldaviji 7. novembra 2008. Na konferenciji će biti razmotrene i dvije Ministarske deklaracije (mentalno zdravlje i implementacija međunarodnih zdravstvenih procesa).



Ovdje možete preuzeti govor ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodraga Radunovića na XX sastanku Zdravstvene mreže Jugoistočne Evrope u Bečićima.Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?