Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja povodom predstojećih praznika

Objavljeno: 23.12.2008. 23:41 Autor: Naslovna strana
Povodom predstojećih praznika Nove godine i vjerskog praznika Božića, Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja daje sljedeće saopštenje:

1. Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima (Sl.list RCG, br. 27/07), Nova godina se praznuje 1. i 2. januara. Dakle, za novogodišnje praznike neradni dani su: četvrtak i petak (1. i 2. januar).

2. Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (Sl. list RCG, br. 56/93), vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić. Neradni dani su: utorak 6. januara - Badnji dan, te srijeda 7. i četvrtak 8. januara Božić.

Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnost od javnog interesa, dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?