Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja Miodrag Radunović razgovarao sa osnivačem Američkog crnogorskog poslovnog savjeta Čarlsom Dilanom

Objavljeno: 16.12.2008. 02:14 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja doc. dr Miodrag Radunović razgovarao je danas sa osnivačem Američkog crnogorskog poslovnog savjeta Čarlsom Dilanom, čija se kancelarija sjutra otvara u Podgorici, te sa predstavnikom Američke države Merilend Robertom Volkerom i predstavnikom biznisa te države Tomom Lurmanom. Američko- crnogorski poslovni savjet biće veza između Crne Gore i Merilenda u oblasti promocije trgovine i investicija u oblasti zdravstva i socijalne zaštite. Savjet će podržati odeđene crnogorske projekte, tako što će raditi na promociji biznisa između tih dviju država.

Ministar je upoznao goste sa reformom okončane primarne zdravstvene zaštite, kao i sa planovima predstojeće reforme sekundarnog i tercijarnog nivoa. Ukazao je na veoma važnu reorganizaciju hitne medicinske pomoći, u skladu sa novousvojenim Zakonom, i naglasio potrebu bilateralne saradnje u toj oblasti. Posebna pažnja je poklonjena značaju kvalitetnih, efikasnih i bezbjednih lijekova koje kontoliše Agencija za lijekove Crne Gore i pomoći države Merilend u toj oblasti. Iskazana je obostrana zainteresovanost da se crnogorski doktori usavršavaju u visoko obrazovnim centrima Merilenda.

Ministar Radunović jeistakao da je Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja takođe donijelo važna dokumenta iz oblasti socijalne i dječje zaštite, a u razgovorima je bilo riječi i o očuvanju životne sredine Crne Gore, u skladu sa donijetim zakonima, kao i faznom rješavanju problema medicinskog otpada.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?