Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Završena doedukacija timova primarne zdravstvene zaštite

Objavljeno: 19.12.2008. 18:45 Autor: Naslovna strana
Doedukacija timova primarne zdravstvene zaštite sprovodi se kao dio reforme zdravstvenog sistema, kroz Projekat unapredjenja sistema zdravstva u Crnoj Gori. Cilj doedukacije je ujednačavanje znanja da bi se uspješno savladali radni zadaci iz Osnovnog paketa prava i usluga kojim je odredjen obim posla timova izabranog doktora. Doedukacija je način da se osvježi znanje, usvoje novi stavovi usaglašeni sa svjetskom praksom i nove smjernice koje ce omogućiti ujednačeniji nivo rada. Kurs doedukacije se provodi za doktore i medicinske sestre.
Kurs se izvodi pod supervizijom i uz učešće inostranog konsultanta, prof. Dr Igora Švaba, Šefa Katedre za porodičnu medicinu Medicinskog fakulteta u Ljubljani i predsjednika WONCE.

Edukacija za timove izabranog doktora je počela u decembru 2005. god. Prethodni period je bio posvećen pripremama, izradi planova, programa i metodologije.
Od 2005. godine završno sa decembrom 2008. godine održano je 6 kurseva.
Projektni zadatak je bio da se obavi edukacija za doktore i medicinske sestre Doma zdravlja u Podgorici, koji rade u timu izabranog doktora za odrasle i djecu. Već nakon prvog kursa vidjelo se da ima prostora za povećanje broja polaznika. Sprovedena je edukacija za 84 tima Doma zdravlja u Podgorici, kao i za još 50 timova iz drugih gradova.
U toku proteklog perioda obučena je grupa edukatora za rad u ambulanti. Obuku edukatora obavio je tim sa Medicinskog fakulteta u Ljubljani pod rukovodstvom prof. Švaba.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?