Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Pomoćnica ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja Snežana Mijušković razgovarala sa izvršnim direktorom Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Milanom Šaranovićem i Marijanom Mugošom

Objavljeno: 20.01.2009. 23:19 Autor: Naslovna strana
Pomoćnik ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja Snežana Mijušković sa saradnicima razgovarala je danas sa izvršnim direktorom Udruženja mladih sa hendikepom Crne Gore Milanom Šaranovićem i Marijanom Mugošom. Na sastanku je bilo riječi o primjeni Zakona o kretanju slijepog lica uz pomoć psa vodiča i problemima u njegovoj primjeni. Obostrano je konstatovana dosadašnja uspješna saradnja na poboljšanju položaja osoba sa invaliditetom i dogovorena buduća saradnja u toj oblasti.

U cilju suzbijanja nedoumica oko Zakona, predstavnici Udruženja i Ministarstva su podržali inicijativu zaštitnika ljudskih prava za donošenje Zakona o izmjenana i dopunama Zakona o kretanju slijepog lica uz pomoć psa vodiča, u dijelu koji se odnosi na pojašnjenje određenih instituta koji su skladu sa usvojenim strateškim i međunarodnim dokumentima, ocijenjujući da i postojeći tekst Zakona omogućava njegovu primjenu.

Predstavnici Udruženja su naglasili da će, ukoliko dođe do rješavanja spora sa Glavnim gradom, Marijana Mugoša povući tužbu koja se odnosi na kršenje pomenutog Zakona i diskriminaciju po osnovu invaliditeta. Pored toga, predstavnici Udruženja su insistirali na sprovođenju prekršajnog postupka protiv Glavnog grada.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?