Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Na Ivanovim Koritima boravi treća smjena djece korisnika materijalnog obezbjedjenja porodice i djece bez roditeljskog staranja

Objavljeno: 20.01.2009. 23:21 Autor: Naslovna strana
Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja u saradanji sa JU Lovćen - Bečići, koje u odmaralištu na Ivanovim Koritima pruža usluge odmora i rekreacije djece, obezbijedilo je sredstva za boravak 500 djece korisnika materijalnog obezbjedjenja porodice, djece bez roditeljskog staranja i djece smještene u ustanovama socijalne i dječije zaštite, u smjenama od po 7 pansionskih dana.

Na Ivanovim Koritima trenutno boravi treća smjena od ukupno četiri, a prva je počela 3. januara 2009. godine. Cijena jednodnevnog pansiona za djecu je 14 , odnosno 98 za 7 dana koliko traje smjena. Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja za tu namjenu izdvojilo je 49.000 eura.

Odmor i rekreacija djece obuhvata: smještaj i ishranu u skladu sa odgovarajućim standardima i normativima, sportsko - rekreativnu aktivnost, vaspitno-obrazovnu i kulturno-zabavnu aktivnost, kao i zdravstvenu zaštitu.


Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?