Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Zdravstveno sanitarna inspekcija izvršila pregled i povukla iz prometa dječiju hranu APTAMIL 1, koja se nalazi na crnogorskom tržištu

Objavljeno: 29.01.2009. 21:09 Autor: Naslovna strana
Dječija hrana APTAMIL 1 za bebe od 0-6 mjeseci uvezena je 12. 12. 2008. godine, u ukupnoj količini od 2880 komada (serija: L28404 proizvedena 10. 04. 2008. godine, sa rokom upotrebe do 10. 04. 2010. godine), proizvođač "MILUPA" Njemačka.
Prilikom uvoza izvršen je zdravstveni pregled predmetne dječije hrane senzorski pregled, pregled prateće dokumentacije i uzeti su uzorci za laboratorijska ispitivanja. Rezultati obavljenih laboratorijskih analiza su pokazali da su ispitivani uzorci zdravstveno ispravni i bezbjedni za ljudsku upotrebu u skladu sa važećim propisima.
Nakon obavještenja Ministarstvu zdravlja, rada i socijalnog staranja, upućenog od strane uvoznika navedene hrane, da su u nekim pakovanjima nađene sitne svijetlo i tamno braon čestice praha, Sanitarna inspekcija je u skladu sa nadležnostima po Zakonu o bezbjednosti hrane ("Sl. list CG", br. 14/07) zabranila promet zatečene količine dječije hrane APTAMIL 1 i naložila uvozniku i distributeru povlačenje iste iz prometa.
Ponovo su uzeti uzorci za laboratorijska ispitivanja i predati u ovlašćenu laboratoriju.
Nakon dobijenih rezultata analiza, javnost će biti blagovremeno obaviještena.
Napominjemo da do sada zdravstveno sanitarna inspekcija nije imala prijava o neispravnosti navedene dječije hrane.


PR SLUŽBA
Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?