Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Počela sa radom Komisija za lijekove

Objavljeno: 30.01.2009. 23:29 Autor: Naslovna strana
U okviru Agencije za lijekove i medicinska sredstva, formirana je i počela sa radom Komisija za lijekove, kao nezavisni savjetodavni organ, sastavljen od brojnih eksperata iz te oblasti, koji će stručnim autoritetom procijenjivati kvalitet, bezbijednost i efikasnost lijekova i davati preporuke Agenciji da autorizuju lijekove koji će dobiti dozvolu za stavljanje u promet. Predsjednik Komisije je dekan Medicinskog fakulteta iz Podgorice prof.dr Bogdan Ašanin, a članovi su naučni radnici iz Agencije za lekove Srbije, Medicinskog i Faramceutskog fakulteta iz Beograda i Novog Sada, kao i iz Kliničkog centra Crne Gore.

Ministar zdravlja, rada i socijalnog staranja doc. dr Miodrag Radunović je naglasio da, iako je najmlađa institucija u zdravstvenom sistemu Crne Gore, Agencija za lijekove i medicinska sredstva, svojim intenzivnim i kvalitetnim radom pokazuje spremnost da bude ravnopravni član u sprovođenju evropskih standarda u oblasti farmaceutske zdravstvene zaštite. S obzirom na kompleksnost i značaj zadatka koji su u nadležnosti Agencije, kako je istakao ministar Radunović, ona uživa maksimalnu podršku Ministarstva i Vlade Crne Gore, koji su prepoznali suštinsku važnost njenog postojanja, u cilju obezbjedjenja kvalitetnih, bezbijednih i efikasnih lijekova.

Direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva dr Milorad Drljević je istakao da je Agencija poslije temeljnih priprema, formiranjem Komisije za lijekove, zaokružila veoma kompleksan i značajan segment iz svoje nadležnosti. On je ocijenio da je Agencija spremna da beskompromisno uvodi visoke standarde u oblasti lijekova i medicinskih sredstava, koristi pomoć i praksu insitucija koje već imaju iskustva u toj oblasti, i zahvalio na podršci i pomoći Ministarstvu zdravlja, rada i socijalnog staranja, kao i institucijama iz okruženja.

Direktor Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije Tomislav Solarević, takođe član Komisije, zahvalio se u svoje i ime svojih saradnika na ukazanom povjerenju i naglasio da će i u budućnosti Agencija za lekove Srbije biti otvorena prema Crnoj Gori sa svim svojim resursima.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?