Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Poziv za Javnu raspravu - radovi na rekonstrukciji objekta Doma zdravlja u Bijelom Polju

Objavljeno: 13.02.2009. 18:31 Autor: Naslovna strana
Zainteresovanim subjektima na teritoriji Opštine Bijelo Polje:

Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja pokrenulo je proces sveobuhvatnih reformi sektora zdravstva, s ciljem unapredjenja kvaliteta, efikasnosti, dostupnosti i finansijske održivosti sistema zdravstvene zaštite. Reforme se sprovode u okviru Projekta unapredjenja sistema zdravstva u Crnoj Gori, čije aktivnosti finansira Svjetska banka, naš strateški partner u sprovođenju ovog procesa.
Aktivnostima Projekta predviđena je rekonstrukcija objekta Doma zdravlja u Bijelom Polju. Ministarstvo zdravlja, rada i socijalnog staranja podnijelo je Ministarstvu turizma i zaštite životne sredine zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja projekta rekonstrukcije Doma zdravlja u Bijelom Polju. Nakon stavljanja dostavljene dokumentacije zainteresovanoj javnosti na uvid, u zakonski predviđenim rokovima, Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine donijelo je Rješenje kojim se utvrđuje da nije potrebna procjena uticaja na životnu sredinu za navedeni projekat (br.: 01-3995/5 od 26.01.2009.g.).
Budući da procedura Svjetske banke nalaže izradu specifične procjene uticaja rekonstrukcije Doma zdravlja Bijelo Polje na životnu sredinu, to se pristupilo izradi Elaborata procjene uticaja i Plana upravljanja životnom sredinom.
U cilju bližeg upoznavanja sa konceptom ovog dokumenta, kao i generisanja šireg konsenzusa po pitanju tipa i vrste predloženih mjera, sažetak Elaborata procjene uticaja i Plana upravljanja životnom sredinom daje se na javnu raspravu.
S tim u vezi, koristimo ovu priliku da pozovemo zainteresovanu javnost da prisustvuje javnoj raspravi o sažetku Elaborata procjene uticaja i Plana upravljanja životnom sredinom koji se tiče planirane rekonstrukcije Doma zdravlja u Bijelom Polju. Dokument je dostupan na sajtu Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja, na sledećoj adresi: www.mzdravlja.vlada.cg.yu
Skup će se održati u petak, 20. februara 2009. godine, sa početkom u 12:00 časova, u prostorijama Doma zdravlja Bijelo Polje.
Download
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?