Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Podregionalna tripartitna konferencija Jačanje mehanizama za prevenciju radnih sporova i njihovo mirno rješavanje u zemljama Zapadnog Balkana i Moldaviji

Objavljeno: 24.02.2009. 20:52 Autor: Naslovna strana
Međunarodna organizacija rada (MOR), uz finansijsku podršku Austrijske agencije za razvoj (ADA), organizuje 25. i 26. februara 2009. godine u Bečićima, podregionalnu tripartitnu konferenciju pod nazivom Jačanje mehanizama za prevenciju radnih sporova i njihovo mirno rješavanje u zemljama zapadnog Balkana i Moldaviji.

Skup će otvoriti direktor Kancelarije MOR-a za Centralnu i Istočnu Evropu Mark Levin i pomoćnik ministra zdravlja, rada i socijalnog staranja Željko Vuković. Konferenciji će prisustvovati predstavnici vlada, organizacija poslodavaca i radnika iz pomenutih zemalja, stručnjaci Međunarodne organizacije rada i Ministarstva zdravlja, rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Ova konferencija predstavlja početak trogodišnjeg programa tehničke pomoći MOR-a u izgradnji kapaciteta i podizanju svijesti o značaju mehanizama za rješavanje radnih sporova, kako bi se oni učinili djelotvornijim i efikasnijim, i da bi se na što bolji način odgovorilo na potrebe radnika i poslodavaca.

Konferencija će se održati u Hotelu Splendid, a počeće sa radom 25. februara u 9,00 sati. Press konferencija će biti održana istog dana u 10,15 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?