Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva zdravlja povodom pojave gripa A/H1N1 u Crnoj Gori

Objavljeno: 28.06.2009. 20:08 Autor: Naslovna strana
Iz Instituta za imunologiju i virusologiju Torlak danas je potvrđeno da je pacijent iz Kotora, koji se nalazi u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Crne Gore, inficiran novim virusom gripa tip A /H1N1. Radi se o pacijentu koji je došao iz Perua avionom preko aerodroma Ćilipi u Dubrovniku. U Klinički centar Crne Gore primljene su i još četiri osobe koje su bile u kontaktu sa ovim pacijentom i to njegova supruga i dijete i dva prijatelja koji su ga čekali na aerodromu i doveli kolima kući.

U Pljevljima je jutros na Infektivno odjeljenje Opšte bolnice primljena i trinaestogodišnja djevojčica, kao sumnjiv slučaj iz kontakta sa djevojčicom koja se već nalazi na liječenju od novog gripa u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Uzorci od svih pacijenata poslati su na specifičnu analizu u Institut za imunologiju i virusologiju Torlak i biće poznati za dva dana.

Važno je napomenuti, da svi pacijenti imaju blagu kliničku sliku i nalaze se u stabilnom zdravstvenom stanju, a o eventualnim novim informacijama javnost će biti blagovremeno upoznata.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?