Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva zdravlja

Objavljeno: 13.08.2009. 23:34 Autor: Naslovna strana
Povodom teksta objavljenog u dnevnim novinama Dan pod naslovom Smrt miriše na grip, Ministarstvo zdravlja izdaje sljedeće saopštenje:

Ministarstvo zdravlja je na osnovu do sada prikupljenih podataka utvrdilo da u tretmanu i liječenju pacijenta H.V. iz Ulcinja, koji je preminio 12. 08.2009. godine, nije bilo osnova za postavljanje sumnje o mogućoj infekciji novim pandemijskim virusom influence A (H1N1).

Postupajući u skladu sa Algoritmom za tretman osoba kod kojih je postavljena sumnja na obolijevanje izazvano novim virusom influence A (H1N1), zdravstveni radnici iz Doma zdravlja Ulcinj i Opšte bolnice Bar, na osnovu epidemioloških kriterijuma, nijesu utvrdili elemente koji bi ukazali da se kod ovog pacijenta radi o infekciji ovim virusom.

Na osnovu raspoloživih podataka i trenutne epidemiološke situacije u Ulcinju, koju u skladu sa preporukama SZO u kontinuitetu prati Institut za javno zdravlje, isključuje se mogućnost da je preminuli pacijent bio inficiran ovim virusom.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?