Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Crnu Goru Minom Brajović i nacionalnim zdravstvenim koordinatorom za SZO Mirjanom Đuranović

Objavljeno: 03.09.2009. 23:07 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović razgovarao je danas sa šefom Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije za Crnu Goru Minom Brajović i nacionalnim zdravstvenim koordinatorom za SZO Mirjanom Đuranović.

Na sastanku je bilo riječi o dvogodišnjem ugovoru o saradnji Vlade Crne Gore sa SZO za 2010/2011 godinu, kojim je usaglašen okvir saradnje za predstojeći dvogodišnji period i definisana četiri prioriteta: 1. jačanje zdravstvenog sistema; 2. nezarazne bolesti, zdrav način življenja i bezbjednost hrane; 3. jačanje kapaciteta zdravstvenog sistema za bolje praćenje i kontrolu zaraznih bolesti i 4. zdravlje i životna sredina. Realizacija tih prioriteta u potpunosti korespondira sa reformskim naporima Vlade Crne Gore u sektoru zdravstva.

Sagovornici su se osvrnuli i na predstojeće zasijedanje Regionalnog Komiteta za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije, koje će biti održano od 14 - 17. septembra 2009. godine u Kopenhagenu i na kojem će biti izabran kandidat za mjesto Regionalnog direktora SZO. Ugovor o saradnji između Vlade Crne Gore i SZO za 2010/2011. godinu, vrijedan 560 000$, biće potpisan tokom tog zasijedanja.
Šef Kancelarije SZO, gospiođica Brajović upoznala je ministra Radunovića da je tokom zasijedanja Regionalnog komiteta SZO za Evropu planirano održavanje posebnog sastanaka ministara malih zemalja članica, kojim će predsjedavati zamjenica regionalnog direktora Svjetske zdravstvene organizacije za Evropu dr Nata Menabde. Sastanak će biti posvećen zdravstvenoj statistici, na kojem će ministar Radunović imati izlaganje o zdravstvenom sistem Crne Gore.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?