Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar zdravlja Miodrag Radunović prisustvovaće 59. zasijedanju Regionalnog Komiteta za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO)

Objavljeno: 11.09.2009. 17:30 Autor: Naslovna strana
Delegacija Ministarstva zdravlja koju predvodi ministar doc. dr Miodrag Radunović prisustvovaće 59. zasijedanju Regionalnog Komiteta za Evropu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO), koje će se održati u periodu od 14. do 17. septembra u Danskoj.

Na ovom zasijedanju predviđeno je potpisivanje novog dvogodišnjeg ugovora (BCA) Ministarstva zdravlja Crne Gore sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, kojim se predviđa pomoć u jačanju i reformi zdravstvenog sistema Crne Gore, u maksimalnom iznosu od 560,000 US$. Takođe, biće upriličen sastanak ministara malih zemalja članica SZO, a tom prilikom će ministar Radunović predstaviti zdravstveni sistem i istaći glavne izazove sa kojim se suočavamo.

Tokom zasjedanja obaviće se izbor rukovodstva za evropski region i pružiti pomoć zemljama učesnicama u pronalaženju odgovora na izazove koje sa sobom nosi ekonomska kriza, u cilju unapređenje zdravlja u evropskom regionu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?