Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Radunović - Mačang

Objavljeno: 04.11.2009. 22:00 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović primio je danas ambasadora Republike Kine u Crnoj Gori Li Mančanga.

Vođeni trenutnom situacijom epidemije influence tipa A H1/N1 u cijelom svijetu, na sastanku su razmijenjena iskustva i mjere koje se preduzimaju po tom pitanju u obje zemlje. Ministar Radunović je upoznao gosta sa epidemiološkom situacijom u Crnoj Gori tim povodom, naglašavajući da je ona trenutno stabilna.

Predstavljajući zdravstvenu situaciju u Kini, ambasador Mančang je uručio ministru Radunoviću poziv za učešće na seminarima koji se organizuju u toj državi, u cilju razmijene iskustava i rezultata u naučno - istraživačkom radu u oblasti medicine. Riječ je o edukaciji na najvišem nivou, gdje će predavači biti eminentni stručnjaci iz kardio-vaskularnih i infektivnih oblasti. Time je potvrađena neophodnost međusobnih posjeta medicinskih eksperata, shodno dugogodišnjoj saradnji ovog Ministarstva i Ambasade Republike Kine.

Ministar Radunović i ambasador Mančang izrazili su uvjerenje da će se dosadašnja uspješna saradnja u oblasti zdravstva između dvije zemlje nastaviti i intezivirati kroz buduće projekte, u cilju kvalitetijeg pružanja zdravstvenih usluga građanima Crne Gore.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?