Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović otvoriće Nacionalnu konferenciju o kontroli duvana

Objavljeno: 10.11.2009. 20:22 Autor: Naslovna strana
Ministar zdravlja doc. dr Miodrag Radunović otvoriće u srijedu, 11. novembra Nacionalnu konferenciju o kontroli duvana. Riječ je o skupu koji će trajati dva dana i koji će okupiti predstavnike zdravstvenih institucija iz zemlje i inostranstva koji se bave tom temom.

Prema preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, čiji alarmantni podaci govore da u svijetu svake godine od posledica pušenja umre četiri miliona ljudi, obaveza je svake države da izvještava, informiše i obezbijedi podizanje svijesti stanovništva o štetnim efektima konzumiranja duvanskih proizvoda. S tim u vezi, Vlada Crne Gore je na predlog Nacionalne komisije Ministartva zdravlja za kontrolu duvana, usvojila prijedlog o proglašenju 11. novembra kao Nacionalnog dana za kontrolu pušenja.

Nacionalni dan kontrole pušenja važan je datum za podizanje svijesti u javnosti o štetnim efektima aktivnog i pasivnog pušenja. Taj dan predstavlja dobru priliku da se još jednom upute preventivne poruke društvu koje treba da podsjećaju na posljedice pušenja i informišu stanovništvo o štetnosti pušenja.

Nacionalna konferencija o kontroli duvana biće održana u Hotelu Premijer u Podgorici, a otvaranje skupa je predviđeno za 11,00 sati.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?