Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Koordinator Odjeljenja za droge Ministarstva zdravlja dr Jasna Sekulić razgovarala sa ekspertom Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih nacija Tatjanom Jankovom

Objavljeno: 13.11.2009. 16:50 Autor: Naslovna strana
Koordinator Odjeljenja za droge u Ministarstvu zdravlja dr Jasna Sekulić razgovarala je danas sa ekspertom Kancelarije za drogu i kriminal Ujedinjenih nacija Tatjanom Jankovom.
Tema današnjeg sastanka bio je regionalni projekat UN-a i planirane aktivnosti na promovisanju prava i bezbijednosti u Jugoistočnoj Evropi, čiji je cilj ekspertska podrška državama Zapadnog Balkana u implementaciji nacionalnih programa i strategija u oblasti droga, u kojem Crna Gora aktivno participira.
Dr Sekulić je upoznala predstavnika UN-a sa započetim i realizovanim aktivnostima iz Akcionog plana za droge, koji je Vlada Crne Gore usvojila u maju 2008. godine. Ona je tim povodom istakla da u Crnoj Gori postoji dobra i koordinirana međuresorska saradnja i obrazložila način liječenja zavisnika od psihoaktivnih supstanci, koji je u crnogorskom sistemu zdravstvene zaštite u potpunosti dostupan. Istovremeno je iskazano očekivanje da će UN konkretno podržati definisane segmente iz te oblasti.
Nakon sastanka, dr Sekulić sa gostima posjetila je Ustanovu za rehabilitaciju i resocijalizaciju zavisnika od psihoaktivnih supstanci na Kakarickoj Gori.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?