Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpisan Ugovor o dodatnom finansiranju za Projekat unapređenja sistema zdravstva u Crnoj Gori

Objavljeno: 19.11.2009. 18:13 Autor: Naslovna strana
Ugovorom o kreditu Svjetska banka će obezbijediti Crnoj Gori kredit u iznosu od 5,10 miliona eura za Projekat unapređenja sistema zdrastva u Crnoj Gori.

Sredstva iz kredita će se koristiti za podršku inicijalnim koracima ka reformisanom sistemu zdravstva u Crnoj Gori, pri čemu se daje prioritet jačanju kapaciteta za planiranje i uređenje zdravstvene politike, stabilizovanju finansiranja zdravstva, poboljšanju pružanja usluga primarne zdravstvene zaštite. Od navedenog iznosa, sredstava kredita u iznosu od 1,00 milion eura biće iskorišćena i za finansiranje radova na rekonstrukciji i nadgradnji Doma zdravlja u Bijelom Polju.

Projekat će podržati i dalje investicije u zdravstvenu politiku i razvoj informacionih sistema, pri čemu će pažnja biti usmjerena ka sekundarnim i tercijarnim sektorima zaštite, a istovremeno bi proširivao trenutni razvoj primarnog sektora zdravstvene zaštite na cijelu zemlju.

Vlada Crne Gore je izabrala fleksibilni zajam IBRD izražen u eurima, u iznosu od 5,10 miliona eura, po šestomjesečnom LIBOR-u za EUR, plus varijabilna marža, uz rok za otplatu od 10 godina i grejs period od 5 godina po šemi otplate sa jednakim nivoom.

Datumi otplate su 01. april i 01. oktobar, a datum završetka projekta je 31. decembar 2012. godine.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?