Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Sastanak predstavnika Ministarstva zdravlja sa Nj.exc. Oksanom Sljusarenko, ambasadorkom Ukrajine

Objavljeno: 20.11.2009. 22:35 Autor: Naslovna strana
Prilikom današnjeg sastanka održanog u Ministarstvu zdravlja amabasadorka Sljusarenko je istakla spemnost Ukrajine za uspostavljanje saradnje sa Crnom Gorom i predložila sklapanje Memoranduma o saradnji izmedju dvije države u oblasti zdravstva.
Ambasadorka Sljusarenko se obratila Ministarstvu zdravlja za moguću pomoć u vidu nabavke neophodnih ljekova za liječenje pacijenata oboljelih od gripa s obzirom na intenzitet epidemije i broj oboljelih u Ukrajini.

Izražavajući razumijevanje trenutne epidemiološke i humanitarne situacije u Ukrajini, Ministarstvo je spremno da, u okviru svojih mogućnosti, u najbržem roku izvrši nabavku ljekova i time doprinese da se epidemiološka situacija u Ukrajini stabilizuje.

Ministarstvo je iskazalo zainteresovanost za uspostavljanje medjudržavne saradnje u oblasti zdravstva i ujedno upoznalo ambasadorku Sljusarenko o edidemiološkoj situaciji u Crnoj Gori i preduzetim mjerama u sklopu nacionalnog odgovora na epidemiju novog gripa A( H1 N1).
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?