Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Beč: Ministar finansija Igor Lukšić učestvovao na 13. Euromoney Konferenciji Centralne i Istočne Evrope

Objavljeno: 15.01.2008. 19:49 Autor: Naslovna strana
Ministar finansija dr Igor Lukšić govorio je danas na ministarskom panelu Centralno - Istočnog Evropskog Foruma, koji se u organizaciji Euromoney održava u Beču.

Ministar Lukšić je predstavio ekonomske indikatore, perspektive i izazove koji očekuju Crnu Goru u narednom periodu. Kao preduslov budućeg dinamičnog ekonomskog razvoja, naglasio je potrebu nastavka strukturnih reformi i stvaranja fleksibilnijeg tržišta rada kroz usvajanje i implementiranje rješenja iz novog Zakona o radu, kao i potrebu restrukturiranja i privatizacije preostalih preduzeća u državnom vlasništvu. Pored toga, istakao je i značaj daljeg poboljšanja poslovnog okruženja, prije svega kroz dalje reduciranje biznis barijera, kao i realizaciju planiranih ulaganja u infrastrukturu.

Ministarski panel je bio posvećen pitanjima koji se tiču globalnih finansijskih turbulencija, što je i bila prilika za razmjenu mišljenja i iskustava o uticaju tih kretanja na tržišta Centralne i Istočne Evrope, u svijetlu globalnog trenda rasta cijene energije i poljoprivrednih proizvoda.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?