Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje Ministarstva finansija

Objavljeno: 27.02.2008. 19:55 Autor: Naslovna strana
Na međunarodnoj konferenciji o upravljanju javnim finansijama, koja se održava pod pokroviteljstvom Svjetske banke i US trezora u Istanbulu od 24. do 28. februara 2008 godine, pomoćnik ministra finansija za sektor budžeta Crne Gore mr Nikola Vukićević izabran je za predsjednika PEM PAL-a, Organizacije budžetskih eksperata iz zemalja OECD Centralne Jugoistočne Evrope i Centralne Azije. Vukićević je do sada obavljao funkciju potpredsjednika PEM PAL-a.

PEM PAL je organizacija nastala 2006. godine uz podršku Trezora SAD-a i Svjetske banke, sa težnjom da se napravi zajednica visokih budžetskih zvaničnika, u cilju razmjene iskustava, produbljivanja saradnje među zemljama članicama, unapređenja tehnika budžetiranja i zajedničkog rješavanja problema koji postoje kod upravljanja javnim finansijama u tranzicionim ekonomijama. Izvršni odbor PEM PAL organizacije čine tri člana, predsjednik i dva potpredsjednika, tako da je ovaj izbor istovremeno značajno priznanje Crnoj Gori za veliki napredak ostvaren u reformama upravljanja javnim finansijama i u oblasti budžetskog poslovanja.

PR SLUŽBA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?