Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Susret Lukšić - Majer

Objavljeno: 14.04.2008. 19:30 Autor: Naslovna strana
Ministar finansija Crne Gore dr Igor Lukšić primio je danas u Podgorici ambasadora Švajcarske Vilhelma Majera.

Na sastanku su razmijenjena mišljenja o opštoj političkoj i ekonomskoj situaciji u državi, regionalnim odnosima i funkcionisanju trgovinskih veza, kao i globalnom kretanju inflacije u posljednjem periodu.

Ambasador Majer je ocijenio da je sveukupna situacija u Crnoj Gori veoma stabilna, što su potvrdili i nedavni izbor Predsjednika Crne Gore i funkcionisanje i ispunjenje aktivnosti iz Programa rada Vlade. On je izrazio interesovanje za glavne trendove u ekonomiji tokom prvog kvartala i strane investicije u različitim oblastima.

Ministar Lukšić je istakao da je crnogorska ekonomija stabilna i da gotovo svi segmenti daju pozitivne efekte. On je istakao da ispunjenje obaveza iz Sporazuma o asocijaciji i pridruživanju ide po planu i ocijenio da usljed mnogobrojnih javnih i privatnih investicija u prvom kvartalu 2008 godine, očekuje još stabilnije prilike i snažniji rast ekonomije. Ministar Lukšić je obavijestio ambasadora Majera o konačnim podacima MONSTAT-a o realnom rastu bruto domaćeg proizvoda za 2006 godinu od 8,6%, naglasivši da su procjene Ministarstva finansija da će u 2007. godini taj rast iznositi oko 10,3% , uz uvjerenje da će na osnovu fiskalnih pokazatelja prvi kvartal pokazati još povoljnije rezulate.

Ministar Lukšić i ambasador Majer su izrazili zadovoljstvo finalizacijom priprema za predstojeće potpisivanje Sporazuma o regulisanju duga između Crne Gore i Švajcarske u okviru Pariskog kluba povjerilaca.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?