Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje za javnost Ministarstva finansija

Objavljeno: 01.07.2008. 22:58 Autor: Naslovna strana
Danas je u NP Skadarsko jezero potpisan Ugovor o donaciji Međunarodne banke za obnovu i razvoj, kao afilijacije Svjetske banke, za Projekat Integralnog upravljanja Eko-Sistemom Skadarskog jezera. Ugovor vrijedan 4.55 miliona US$, potpisali su ministar finansija Crne Gore Igor Lukšić, stalni predstavnik Svjetske banke u Crnoj Gori Jan Peter Olters, šef Svjetske banke u Albaniji Camille Naumah i pomoćnik ministra finansija Albanije Sherefedin Sheuh. Za taj Projekat, Svjetska banka obezbjeđuje sredstva iz Globalnog fonda za zaštitu životne sredine, iz kojih se Crnoj Gori dodjeljuje 2.56 miliona US$, a Albaniji 1.99 miliona US$.

Cilj Projekta je da pomogne u uspostavljanju i jačanju institucionalnih mehanizama prekogranične saradnje kroz zajedničke napore za poboljšanje održivog upravljanja Skadarskim jezerom.

Projekat će se sastojati od tri komponente: 1. Jačanje kapaciteta za bolje poznavanje i zajedničko upravljanje Skadarskim jezerom; 2. Unaprjeđenje održivog korišćenja Skadarskog jezera; 3. Katalizatorska uloga u podsticaju ulaganja za smanjenje zagađenja.

Istovremeno, Vlada će participirati u realizaciji ovog važnog projekta i kroz sopstvena budžetska sredstva. U tom smislu, definisane su investicije u iznosu od 8.37 miliona US$ u naredne četiri godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?