Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar finansija, dr Igor Lukšić, primio novoimenovanog stalnog predstavnika UNDP-a i koordinatora sistema UN u Crnoj Gori, Aleksandra Avanesova

Objavljeno: 31.07.2008. 22:42 Autor: Naslovna strana
Ministar finansija dr Igor Lukšić, primio je danas novoimenovanog stalnog predstavnika UNDP-a i koordinatora sistema UN u Crnoj Gori, gospodina Aleksandra Avanesova.

Ministar Lukšić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva finansija i UNDP-a i istakao značaj pomoći i podrške koju UNDP pruža Crnoj Gori u pretpristupnom periodu i realizaciji obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. On je pozitivno ocijenio i konkretne rezultate ostvarene na pripremi Ekonomskog i fiskalnog programa i implementaciji Projekta izgradnje kapaciteta (Capacity Development Programme), koji UNDP implementira u saradnji sa Vladom Crne Gore, a uz podršku Vlade Holandije.

Gospodin Avanesov je izrazio zahvalnost Vladi Crne Gore, koja je u prethodnom periodu pokazala veliku spremnost da i finansijski podrži implementaciju projekata koje realizuje UNDP u Crnoj Gori. Takođe, informisao je ministra o spremnosti i zainteresovanosti UNDP-a da pruži ekspertsku podršku u oblasti unapređenja lokalne samouprave, naročito u dijelu zakonske regulative, unapređenja finansijskih mehanizama, razmjene know how-a i iskustava i uspostavljanja regionalizacije, u cilju usaglašavanja zakonskog i institucionalnog okvira lokalnih samouprava sa EU standardima.

Ministar finansija je izrazio važnost nastavka saradnje na planu implementacije postojećih programa, naročito u sferi unapređenja poreske i carinske administracije, računovodstvenih procedura, izrade nove zakonske regulative koju treba uskladiti sa EU standardima, kao i modela budžetiranja. On je upoznao gospodina Avanesova i sa nedavno usvojenim Zakonom o političkim partijama i predložio uspostavljanje saradnje u sprovođenju tog zakona.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?