Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Potpisivanje Ugovora o kreditu i garanciji sa Evropskom investicionom bankom

Objavljeno: 29.09.2008. 19:28 Autor: Naslovna strana
Povodom zaključivanja ugovora sa Evropskom investicionom bankom za projekte Hitna rekonstrukcija željezničke infrastrukture - u iznosu od 7.000.000 eura, Rekonstrukcija energetskog sektora u Crnoj Gori - u iznosu od 2.976.910 eura, "Vodosnabdijevanje i tretman otpadnih voda u Crnoj Gori", čija će sredstva u iznosu od 5.000.000 eura biti namijenjena realizaciji projekta u Opštini Nikšic, Putevi i mostovi" - u iznosu od 4.000.000 miliona eura, potpisivanje će se obaviti u utorak, 30. septembra 2008. godine u 12h, u Vili Gorica.

Projekti imaju za cilj unapređenje kvaliteta putne i željezničke infrastrukture, jačanje energetskog sistema, rješavanje problema vodosnasbdijevanja i otpadnih voda, kao i drugih pitanja regionalnog razvoja.

Osim projekta rekonstrukcije željezničke infrastrukture, svi kreditni aranžmani su zaključeni za vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora, pa je u cilju nastavka ovih kreditnih aranžmana, 22. maja 2007. godine potpisan Okvirni Sporazumom izmedju Vlade Crne Gore i Evropske Investicione banke, kojim se uređuju aktivnosti EIB-a u Crnoj Gori.

Ugovore o kreditu i garanciji, u ime Vlade Crne Gore, će potpisati, ministar finansija, dr Igor Lukšić, g-din Tonci Ottieri pomoćnik direktora i g-din Dominique Courbin, šef jedinice za zajmove za jugoistočnu Evropu u Evropskoj Investicionoj banci, g-din Blažo Šaban, izvršni direktor, u ime Željeznice Crne Gore, i g-din Ranko Vojinović izvršni direktor Elektroprivrede.

Nakon potpisivanja, ministar finansija i predstavnici Evropske investicione banke daće izjave.

Za praćenje ovog događaja, možete se akreditovati u Vladinom birou za odnose s javnošću, na tel. 242-566.

PR SLUŽBA
MINISTARSTVA FINANSIJA
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?