Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Ministar finansija dr Igor Lukšić sastao se sa direktorom Direktorata EUROSTAT-a Piterom Everersom

Objavljeno: 05.12.2008. 20:00 Autor: Naslovna strana
Ministar finansija dr Igor Lukšić, sastao se danas sa direktorom Direktorata EUROSTAT-a Piterom Everersom. Na sastanku koji je organizovan povodom završetka projekta Partnerstvo u statistici, razgovarano je o trenutnom stanju statističkog sistema u Crnoj Gori i mjerama koje Ministarstvo finansija i MONSTAT treba da preduzmu na planu njegovog unapređenja.

Gospodin Everers je istakao da u Crnoj Gori postoji potencijal za dobar statistčki sistem, ali da u narednom periodu treba povećati transparentnost i poboljšati koordinaciju subjekata koji su uključeni u statistički sistem Crne Gore i u većoj mjeri primjenjivatii instrumenate statistike koje preporučuje EUROSTAT.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predstavnici MONSTAT-a i Evropske Komisije, zaključeno je da su, po završetku projekta i analize prethodnog perioda, identifikovane aktivnosti koje bi u narednom periodu trebalo implementirati u cilju primjene preporuka EUROSTAT-a.

Ministar Lukšić je predložio u da u najkraćem roku Vlada Crne Gore, zajedno sa MONSTAT-om i Delegacijom Evropske komisije u Crnoj Gori, pripremi Akcioni plan i finalizuje Strategiju razvoja statističkog sistema u Crnoj Gori, u cilju usklađivanja sa statističkim sistemom zemalja Evropske unije.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?