Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar finansija Igor Lukšić sastao se sa odlazećim ambasadorom Italije u Crnoj Gori Gabrijeleom Meućijem

Objavljeno: 15.01.2009. 22:00 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, sastao se sa odlazećim ambasadorom Italije u Crnoj Gori Gabrijeleom Meućijem. U razgovoru je bilo riječi o sveukupnoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji i dosadašnjoj saradnji između Crne Gore i Italije.

Ambasador Meući izrazio je zadovoljstvo ostvarenim napretkom Crne Gore na putu EU integracija, kao i doprinosom Italije tim procesima kroz programe podrške Vladi i javnom sektoru i novim investicijama.

Ministar Lukšić i ambasador Meući razgovarali su i o aktuelnim ekonomskim temama dokapitalizaciji Elektroprivrede, Kombinatu aluminijama, liberalizaciji viznog režima i dr. Ministar je istakao važnost realizacije planiranih novih i kapitalnih investicija u Crnoj Gori za pokretanje cjelokupne ekonomije i izrazio zadovoljstvo povodom interesovanja četiri italijanske kompanije za dokapitalizaciju Elektroprivrede.

Ambasador Meući je izrazio nadu da će Crna Gora i Italija nastaviti dobru saradnju na uspostavljanju EU mehanizama.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?