Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar finansija Igor Lukšić primio novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Portugal Luisa Pekita de Almeidu Sampaja

Objavljeno: 13.03.2009. 23:00 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, sastao se sa novoimenovanim izvanrednim i opunomoćenim ambasadorom Republike Portugal, Luis Pequito de Almeida Sampaiom.

U razgovorima je bilo riječi o odnosima između dvije zemlje i budućim modelima saradnje na ekonomskom i finansijskom planu. Ambasador Portugala je izrazio želju da u narednom periodu, osim dobrih političkih odnosa, saradnja između dvije zemlje bude intenzivirana i u oblasti bankarskog sektora, podsticanja preduzetništva, obnovljivih izvora energije, razvoja novih tehnologija i dr.

Potpredsjednik Lukšić i ambasador de Almeida Sampia razgovarali su i o mjerama koje dvije zemlje preduzimaju na planu suzbijanja negativnih efekata svjetske finansijske krize, uz konstataciju da se radi o sličnom paketu mjera. Potpredsjednik Lukšić je izrazio nadu u implementaciju instrumenata za koje se opredijelila Vlada Crne Gore i informisao ambasadora da će se prvi efekti paketa osjetiti u drugom kvartalu 2009. godine.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?