Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Saopštenje: Potpredsjednik Vlade i ministar finansija Igor Lukšić primio novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Švajcarske Konfederacije Ervina Hofera

Objavljeno: 13.03.2009. 23:05 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić, primio je novoimenovanog izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Švajcarske Konfederacije, Ervina Hofera.

Potpredsjednik Lukšić i ambasador Hofer razgovarali su o aktuelnim ekonomskim temama i globalnoj finansijskoj krizi, kao i uticaju te krize na ekonomiju Crne Gore.

Potpredsjednik Lukšić je upoznao ambasadora sa setom ekonomskih, fiskalnih i monetarnih mjera koje Vlada Crne Gore primjenjuje, u cilju ublažavanja posljedica ekonomske krize po privredu i građane. On je, takođe, upoznao gosta sa ekonomskim progresom koji je Crna Gora ostvarila posljednih godina visokom stopom ekonomskog rasta, prilivom stranih direktnih investicija i smanjenjenjem nezaposlenosti, što je u uslovima ekonomske krize stvorilo manevarski prostor za brzu i adekvatnu reakciju i ublažavanje posljedica.

Takođe, na sastanku je razgovarano o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje između dvije zemlje.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?