Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Najava: Proljećni sastanci MMF-a i Svjetske banke

Objavljeno: 24.04.2009. 20:35 Autor: Naslovna strana
Potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić i guverner Centralne banke Ljubiša Krgović sa saradnicima, učestvovaće na redovnim proljećnim sastancima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, koji se od 24-27. aprila održavaju u Vašingtonu.

Predstavnici Svjetske banke i Međunarodnog monetranog fonda sastaju se svake godine u cilju analiziranja rada tih institucija, a u okviru godišnjih i proljećnih sastanaka održavaju se plenarne sjednice na kojima guverneri zemalja članica razmatraju aktuelna međunarodna ekonomska, fiskalna i monterana pitanja.

Crnogorska delegacija učestvovaće na sjednici holandske Konstituence, čija je članica Crna Gora, i kojoj će prisustvovati predstavnici svih zemalja članica. Planirani su i bilateralni sastanci crnogorske delegacije sa najvišim zvaničnicima Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, kao i sastanci sa predstavnicima najvećih svjetskih finansijskih grupacija.

Na sastancima sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda biće riječi o vođenju fiskalne politike, makroekonomskim pokazateljima u Crnoj Gori, trenutnoj finansijskoj situaciji u zemlji, kao i mogućim aktivnostima koje bi doprinijele prevazilaženju uticaja globalne ekonomske krize na Crnu Goru.

Sa predstavnicima Svjetske banke biće razmatrana realizacija Strategije saradnje Crne Gore i Svjetske banke za period od 2007 - 2010. godine, projekti koje je finansirala grupacija Svjetske banke, kao i mogućnost proširivanja saradnje u kontekstu podrške Svjetske banke u borbi protiv posljedica ekonomske krize.

Crnogorska delegacija sastaće se i sa predstavnicima administracije SAD, a potpredsjednik Vlade i ministar finansija dr Igor Lukšić održaće predavanje na Džons Hopkins Univerzitetu, na temu aktuelne svjetske ekonomske krize i njenog uticaja na Jugoistočnu Evropu.
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?