Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje Ministarstva finansija

Objavljeno: 11.05.2009. 22:20 Autor: Naslovna strana
Povodom saopštenja menadžmenta Kombinata aluminijuma Podgorica, a vezano za izjavu potpredsjednika Vlade i ministra finansija dr Igora Lukšića, Ministarstvo finansija saopštava sljedeće:

Crnogorska javnost je posljednjih mjeseci bila u prilici da prati sva dešavanja u Kombinatu aluminijuma i aktivnosti koje su Ministarstvo finansija i Vlada Crne Gore preduzeli u cilju prevazilaženja socijalnih i ekonomskih problema u Vašoj kompaniji. Ostavljamo javnosti da o tome da konačnu riječ, kao i da ocijeni ko je u toj situaciji štitio svoje, a ko interese zaposlenih u Vašoj kompaniji i građana Crne Gore.

O tome kako treba kreirati investicioni ambijent u Crnoj Gori, otvoreni smo da razgovaramo, posebno iz razloga što investicioni ambijent koji smo kreirali posljednjih godina animirao je veliki broj međunarodno priznatih investitora i Crnu Goru pozicionirao kao zemlju sa najvećim ekonomskim rastom i prilivom stranih direktinih investicija u Evropi.

Ipak, ako je na Vama da sudite, onda krenite od svoje kompanije i od onoga šta ste sami učinili da popravite njen trenutni ekonomski ambijent, kao i socijalni položaj zaposlenih u njoj.

Ministarstvo finansija je u prethodnom periodu bilo kooperativno i nastojalo da, i pored ekonomske krize sa kojom se suočavaju i druge kompanije u Crnoj Gori, Vašoj kompaniji ponudi različite pakete pomoći i podrške. Naravno, sve u cilju prevazilaženja ekonomskih problema i ozdravljenja Vaše kompanije, a u interesu građana Crne Gore.

Predlažemo da se u ovim teškim vremenima, umjesto što šaljete nedobronamjerne poruke i branite se od onih koji su posljednjih mjeseci aktivno radili na prevazilaženju problema u KAP-u i jedini Vam nudili ruku pomoći i podrške u toj situaciji, bavite prevashodno svojim poslovanjem, jer se pravi strateški partneri dokazuju u najtežim situacijama!
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?